Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rzepa i brukiew z ziołami

Składniki:

  • 700 g rzepy
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki posiekanej trybuli
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 ząbek czosnku
  • sól gruboziarnista
  • pieprz
  • ½ szkl bułki tartej

Sposób wykonania:
Obraną brukiew i rzepę ugotować oddzielnie w osolonej wodzie na półtwardo.
Wówczas je odcedzić i wrzucić na rozgrzane masło.
Trzymać na średnim ogniu aż staną się złotobrązowe po czym oprószyć  je ziołami, dodać czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
Na sam koniec posypać jeszcze bułką tartą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *