Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Młode ziemniaki z rozmarynem Damiana

Składniki:

  • ½ kg ziemniaków
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 gałązki świeżego rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania;
Ziemniaki pokroić w plastry, które zalać osoloną wodą i gotować około 7 minut.
Po tym czasie je odcedzić i odsączyć z nadmiaru wody na papierowym ręczniku.
Następnie na silnie rozgrzanej oliwie wrzucić  liście rozmarynu a potem ziemniaki.
Smażyć mieszając około 5 minut.
Gdy ziemniaki się zarumienią wstawić cały rondel do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec przez 10 minut.
Przed podaniem udekorować rozmarynem i oprószyć solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *