Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż i kilka serów

Składniki:

  • 450 g ryżu
  • 6 łyżek masła
  • 75 g startego parmezanu
  • starta gałka muszkatołowa
  • 75 g sera Fontina
  • 75 g sera Gruyere
  • 75 g sera Provolone
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Ryż ugotować  według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i dodać do niego parmezan oraz połowę masła.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku gałka muszkatołową oraz solą i pieprzem.
    Przełożyć ryżową masę do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika na około 3 minuty.
    Po tym czasie posypać resztą starych serów oraz wirkami masła.
    Ponownie wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *