Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rybne twarzyczki

Składniki:

  • filet z dowolnej ryby
  • 2 kromki chleba tostowego ( najlepiej czerstwawy )
  • 1-2 jaja
  • żółty ser
  • ketchup
  • papryka czerwona świeża
  • 1-2 łyżki mąki
  • sol
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Filety, paprykę i chleb kroimy w kosteczkę, ser ścieramy na tarce, wszystko łączymy z jajkami i doprawiamy do smaku. Odstawiamy aż chleb wchłonie większość jajka. Masa ma być dość gęsta wiec jeśli jest zbyt rzadka należy dodać mąki. Na rozgrzanych tackach grillowych nakładamy małe placuszki i smażymy do zrumienienia. Na zdjęciu porcja dla mojego smyka 🙂

    Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez  Goplana

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *