Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ruskie pierogi Danuty

 

Składniki:
Ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka dość ciepłej wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki soli

Farsz:

  • 30 dkg ugotowanych ziemniaków
  • 10 dkg boczku wędzonego
  • 1 cebula
  • 20 dkg chudego twarogu
  • Do polania pierogów:
  • śmietana lub wędzony boczek przesmażony

Sposób przyrządzenia:
Składniki na ciasto łączymy ze sobą, chwile wyrabiamy, mozna dodac troche wody, tak by ciasto nie było zbyt twarde.
Ugotowane ziemniaki okraszamy przesmażonym boczkiem i zeszklona cebulką. Rozgniatamy na puree. Doprawiamy pieprzem i solą. Gdy wystygną dodajemy rozdrobniony twaróg i wszystko dokładnie łączymy.
Ciasto dzielimy na trzy części. Rozwałkowujemy na 2 milimetrowy placek, szklanką wycinamy kółka, na każde nakładamy łyżeczką farszu i dokładnie sklejamy.
Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli. Na gotującą sie wodę wrzucamy stopniowo pierogi. Delikatnie mieszamy i czekamy aż wypłyną na wierzch. Pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową do miski z zimną wodą i od razu odcedzamy je na durszlaku. Pierogi podajemy polane tłuszczykiem z boczku lub kwaśną śmietaną.

Przepis nadesłany na konkurs „Pierogowy Konkurs Pychotka” przez Danutę

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *