Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Romeo i Julia – miłosne ravioli z nadzieniem z owoców morza, szafranu, sera Mozzarella, kaparów*

*Cykl – przepisy mistrzów
Składniki: owocemorza6yd.jpg
(dla 2 osób)

  • Owoce morza mix – 200 gr
  • (kalmary, krewetki, małże, mięso homara, pałeczki krabowe)
  • Ser Mozzarella – kostka – 125 gr
  • Szafran zaparzony z bulionem – 2 szczypty
  • Kapary – 1 łyżka
  • Pomidor bez skóry – kostka – 1 szt.
  • Bazylia – świeża – 8 listków
  • Mielona ostra papryka chilli – do smaku
  • Masło – 2 łyżki
  • Cebula kostka – 1 szt.
  • Białe wino – 100 gr
  • Szpinak – 100 gr
  • Śmietana UHT 18% – 25 ml
  • Czosnek siekany – 2 ząbki
  • Mąka – 200 gr
  • Jajka – 3 szt.
  • Oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • Sól
  • Sok z buraków – dla koloru

Sposób przyrządzenia:
Z mąki i 2 jaj zagnieść ciasto, zabarwić sokiem z buraków, posolić i odstawić na 30 minut. Szpinak umyć, osuszyć, podsmażyć na patelni z czosnkiem i cebulą, doprawić sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem. Wystudzić, posiekać. Na patelni podsmażyć owoce morza z czosnkiem, cebulą i peperoncino, dodać pomidor pokrojony w kostkę, następnie bulion z szafranem, białe wino, kapary i odrobinę śmietany. Dusić na małym ogniu przez 2-3 minuty, doprawić solą i świeżą bazylią, wystudzić.
Połączyć szpinak z owocami morza i mozzarellą. Rozwałkowanie ciasto pokroić na paski szerokości 10 cm, posmarować roztrzepanym jajkiem. Na pasie ciasta ułożyć farsz i przykryć następnym pasem ciasta wyciąć formę pierożka w kształcie serca, krawędzie pierożków docisnąć palcami. Gotować w osolonej wodzie 4-5 minut. Podawać z roztopionym masłem, posypane parmezanem i ostrym sosem pomidorowym i szafranowym.

Autor: Grzegorz Goleń

3 comments for “Romeo i Julia – miłosne ravioli z nadzieniem z owoców morza, szafranu, sera Mozzarella, kaparów*

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *