Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolady z indyka w bekonie

Składniki:

    • 1 duże kotlety z indyka
    • 4 ząbki czosnku
    • 12 plastrów bekonu lub boczku
    • 1 łyżka musztardy
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone mięso przykryć folia i rozbić młotkiem do mięsa, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na około 30 minut. Po tym czasie posmarować mięso z jednej strony cienko musztardą i posypać drobno posiekanym czosnkiem, zwinąć w ciasny rulon. Każdą porcję owinąć trzema plastrami bekonu, spiąć wykałaczkami. Rolady ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. W trakcie pieczenia mięso obracać i polewać wytwarzającym się sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *