Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Oliwki z czosnkiem i tymiankiem

Składniki:

    • 25 dkg oliwek czarnych bez pestek
    • 25 dkg oliwek zielonych bez pestek
    • 4 ząbki czosnku
    • 4 łyżki świeżego tymianku lub 2 suszonego
    • biały pieprz
    • oliwa z oliwek


    Sposób przyrządzenia:
    Oliwki umyć, osuszyć, jeśli są z pestkami wytrybować, polać oliwą, oprószyć pieprzem, wymieszać. Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki, tymianek drobno posiekać lub rozkruszyć.
    Posypać nimi oliwki i jeszcze raz wymieszać. Schłodzić i podawać. 

    Naprawdę smaczne, polecam!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *