Składniki:
- 4 plastry mrożonego szczupaka
- sok z cytryny
- 8 plastrów bekonu
- sól
- pieprz
- 3 łyżki sklarowanego masła
- 250 ml wywaru z ryby
- 20 ml rumu
- 5 łyżek chutney z mango
- 2 łyżki gorzkiej konfitury z pomarańczy
- koperek
- 1 cytryna
- pieprz cytrynowy
Sposób wykonania:
Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą oraz pieprzem i obłożyć bekonem.
Filety zawinąć w ruloniki, które spiąć wykałaczką.
Smażyć je na rozgrzanym maśle około 6 minut po czym zdjąć je z ognia.
Do tłuszczu pozostałego ze smażenia dodać rum oraz wywar.
Dokładnie wymieszać i gotować około 4 minut.
Po tym czasie dodać chutnej z mango oraz konfiturę pomarańczową i doprowadzić do wrzenia.
Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Włożyć do sosu roladki i całość podgrzać.
Przed podaniem udekorować kawałki cytryny, koperkiem oraz pieprzem.