Składniki:
- ½ kg śledzi
Farsz:
- 15 dag śmietany
- puszka kawioru
- 2 łyżki szczypiorku
- łyżka koperku
- łyżka soku z cytryny
- łyżka margaryny
- pieprz
Sposób wykonania:
- Śledzie oprószyć pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
W między czasie 3łyżki śmietany wymieszać z 2łyżkami kawioru i 1łyżką szczypiorku po czym posmarować każdy filet.
Filety zawinąć w ruloniki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym margaryną.
Polać resztą śmietany wymieszanej z koperkiem oraz kawiorem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200stopni i zapiekać ok. 20 min.
Przed pdoaneim posypać posiekanym szczypiorkiem.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewa K