Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada ze schabu z pieczarkami i orzechami

Składniki:

  • 1 kg schabu
  • 20 dkg wędzonego boczku
  • 1 duża cebula
  • 12 średnich pieczarek
  • 3 łyżki siekanych orzechów nerkowca
  • 2-3 łyżki ziaren pieprzu, czerwony i zielony
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki oleju

    Sposób przyrządzenia:
    Schab przeciąć wzdłuż tak aby powstał prostokąt, rozbić tłuczkiem ,posolić. Pieczarki, cebulę i boczek posiekać. Na patelni zeszklić cebulę, dodać boczek i na końcu pieczarki. Odparować nadmiar płynu, połączyć z orzechami i natką pietruszki. Tak przygotowany farsz rozkładamy na płacie schabu i zwijamy w rulon, owijając ciasno sznurkiem. W brytfannie rozgrzać pozostały tłuszcz , obsmażyć mięso następnie obtoczyć w zmiażdżonym pieprzu. Przykryć folią aluminiową. Piec około 2 godzin w temperaturze 180 stopni. Podawać z ulubioną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *