Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada z sera

Składniki:

    • 30 dkg sera żółtego(ja miałam goude z biedronki) 

    Nadzienie:

    • 1/4 kostki masła
    • 8 trójkącików serka topionego
    • 2 ząbki czosnku
    • natka pietruszki

    Przygotowanie:
    Serki gniote widelcem z miękkim masłem, odrobine solę, wycisnełam czosnek, i dodałam natkę. Musi sie zrobić jednolita masa. Kroję ser na mniejsze kawałki, wkładam do woreczka na mrożonki, dobrze zawiązuję i wkładam do garnka z gotująca wodą, na bardzo małym ogniu. Gotuję do momentu rozpuszczenia sie sera w woreczku.Po czym wyciągam ser z worka rozwałkowuje i nakładam nadzienie.Zwijam w rulon i zawijam w folie aluminiowa i na godzinę do lodówki.
    Wszystko sie doskonale ścina i mozna kroić na kanapki. Farsz można zrobic dowolny ,byle bazą były serki topione,można dodac jajka na twardo, szynke pokrojona drobniutko, szczypior, wszystko zalezy od wyobrażni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *