Składniki:
- 30 dkg sera żółtego(ja miałam goude z biedronki)
- 1/4 kostki masła
- 8 trójkącików serka topionego
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
Nadzienie:
Przygotowanie:
Serki gniote widelcem z miękkim masłem, odrobine solę, wycisnełam czosnek, i dodałam natkę. Musi sie zrobić jednolita masa. Kroję ser na mniejsze kawałki, wkładam do woreczka na mrożonki, dobrze zawiązuję i wkładam do garnka z gotująca wodą, na bardzo małym ogniu. Gotuję do momentu rozpuszczenia sie sera w woreczku.Po czym wyciągam ser z worka rozwałkowuje i nakładam nadzienie.Zwijam w rulon i zawijam w folie aluminiowa i na godzinę do lodówki.
Wszystko sie doskonale ścina i mozna kroić na kanapki. Farsz można zrobic dowolny ,byle bazą były serki topione,można dodac jajka na twardo, szynke pokrojona drobniutko, szczypior, wszystko zalezy od wyobrażni.