Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada z kurczaka wg Joda.

Składniki:


• 1 kurczak
Farsz:
• 200 g sera feta
• 2 ząbki czosnku
• łyżeczka suszonej cebulki
• pół słoiczka zielonych oliwek
• 4- 5 pieczarek
• pęczek natki pietruszki
• śmietana
• tłuszcz do pieczenia
• kieliszek białego wina
• bulion drobiowy lub warzywny (około 300 ml)

Wykonanie:
Kurczaka wyfiletować (w miarę możliwości pozbawić kości i kręgosłupa nie uszkadzając skory), dokładnie natrzeć solą i pieprzem. W misce dokładnie rozkruszyć ser feta, oliwki przekroić na połówki, czosnek rozgnieść, pieczarki posiekać w kosteczkę, dodać śmietanę i wyrobnic na gładki farsz.
Na mięsie rozsmarować farsz, posypać go dokładnie posiekana natka pietruszki, mięso zwinąć jak roladę. Spiąć szpilkami do rolad lub obwiązać dokładnie białą bawełnianą nicią. Roladę natrzeć świeżo zmielonym pieprzem i słodką papryka. Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć roladę na złoto.
Rozgrzać piekarnik do 200 C, roladę przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać winem i bulionem (cześć zostawić do podlewania w trakcie pieczenia) przykrych pokrywa, po 25 minutach zimniejszych temp do około 170 – 150 C.
Piec około 40-50 minut (w zależności od wielkości kurczaka). Usunąć nici, roladę pokroić w plastry. Sos zagęścić odrobiną śmietany i maki, można tez dodać pokrojone pieczarki. Podawać z kluskami, Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *