Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z owocami morza

 

Składniki:

    • 25 dkg  mixu skorupiaków morskich
    • 2 szklanki bulionu z drobiu
    • 4 łyżek masła
    • 3 łyżki  posiekanej cebuli
    • 2/3 szklanki ryżu ( najlepszy to Arborio, Vialone Nano, Cararoli)
    • 1 liśc laurowy
    • 1 papryczka chili
    • 2 łyżki tartego parmezanu
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Zacznę od uwagi, ryżu na risotto nie płuczemy. 3 łyżki masła rozgrzać w odpowiednio dużym rondlu. Dodać cebulę, zeszklić. Dodać ryż , ogrzewać mieszając, aż ryż  wchłonie tłuszcz, dodać liść laurowy i pokrojoną, pozbawioną pestek papryczke chili. Następnie zacząć dodawać bulion  po 1/3 szklanki, mieszając aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta. Kontynuować proces aż zużyjemy cały bulion. Gotować, mieszając cały czas, jeszcze jakieś 20-25 minut. Sprawdzić czy ryż już jest gotowy, pamiętając aby drobinki ryżu były wyczuwalne. Na pięć minut przed końcem dodać opłukane na sicie owoce morza. Po zakończeniu gotowania dodać pozostałe masło, przyprawić, wymieszać. Przed podaniem posypać parmezanem.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 auto: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *