Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z kurczakiem

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
  • 25 dkg piersi z kurczaka
  • ½ puszki zielonego groszku
  • 1czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 duża cebula
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Cebulę, obrać, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i paprykę, wsypać ryż, podsmażyć około 15 minut. Wlać bulion i gotować 15 minut. Pierś z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w paseczki, razem z groszkiem dodać do cebuli i papryki, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze przez moment. Wymieszać z posiekaną natką pietruszki.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *