Składniki:
- 2 woreczki ryżu
- 25 dkg piersi z kurczaka
- ½ puszki zielonego groszku
- 1czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 duża cebula
- 1 litr bulionu drobiowego
- pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Cebulę, obrać, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i paprykę, wsypać ryż, podsmażyć około 15 minut. Wlać bulion i gotować 15 minut. Pierś z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w paseczki, razem z groszkiem dodać do cebuli i papryki, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze przez moment. Wymieszać z posiekaną natką pietruszki.Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna