Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z grzybami i serem

 

Składniki:

  • 1 ½ szkl. ryżu
  • 500g grzybów
  • 1 cebula
  • łyżka masła
  • 2 łyżki startego sera
  • sol
  • pieprz
  • kminek
  • 3 szkl. wody
  • ½ szkl. śmietany

 

Sposób wykonania:

  1. Grzyby pokroić a cebulę posiekać po czym przesmażyć całość na rozgrzanym maśle.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz kminkiem i zalać wodą.
    Trzymać na ogniu około 20 minut po czym dodać ryż.
    Doprawić solą , dolać wody i gotować do miękkości.
    Przed podaniem posypać startym żółtym serem.
    Śmietanę podawać osobno.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *