Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ragout Wioli

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego bez kości
  • po 1 papryce: czerwonej, żółtej i zielonej
  • 1 cukinia
  • 2 cebule
  • 20 dag żółtej fasolki szparagowej
  • sól
  • 2 łyżeczki mąki
  • 2 łyżeczki tłuszczu
  • brokuł
  • po 1/4 łyżeczki cynamonu, rozmarynu, czarnego pieprzu i estragonu


Sposób przyrządzenia:

Warzywa umyć. Mięso umyć , osuszyć i wygnieść ręką. Fasolkę obrać z łyka odciąć końcówki i gotować 10 min. Papryki oczyścić z nasion, cebule obrać. składniki pokroić na dość duże kawałki. Posolić dodać cynamon, rozmaryn, pieprz i estragon podlać wodą i dusić 15 min. Zrobić zasmażkę z mąki i tłuszczu, dodać do rondla, wymieszać zagotować. Ragout podawać z chlebem lub ziemniakami.
Przepis nadesłała na "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *