Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puree z groszku z miętą

Minty Mushy Peas – Puree z groszku z miętą
Wstęp: Jest to fantastyczny przepis, tak szybki i prosty przy użyciu naszego wypróbowanego przyjaciela: mrożonego groszku, który się tu bardzo dobrze nadaje. Świetny z rybą, mięsem lub nawet jako jarska potrawa z dużym kawałkiem masła na górze.

Składniki:


• 2 łyżki oliwy
• pęczek zielonej cebulki – posiekanej
• spora garść mięty (listki)
• pół kg mrożonego groszku
• 2 duże kawałki masła
• morska sól i świeżo mielony czarny pieprz

Wykonanie:
Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić siekaną cebulkę, mięte i groszek. Nakryć pokrywką i dusić kilka minut. Podusić tym samym, co ziemniaki. Można zmiksować w mikserze pulsując, na gładką masę. Dodać masło i doprawić ostrożnie do smaku.
4 porcje, przygotowanie 5 min. duszenie 5 min. Łatwe.

1 comment for “Puree z groszku z miętą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *