Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Zupa rybna

Zupa rybna węgierska

Składniki: 2 kg filetów z różnych ryb słodkowodnych 4 cebule 2 pomidory 3 zielone papryki 2 ząbki czosnku 2 łyżki łagodnej pasty paprykowej 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1 papryczka czereśniowa sól Sposób wykonania: Filety włożyć do kociałkowa po czym pokrojoną cebulę, paprykę i pomidora oraz czosnek. Dodać jeszcze pastę, papryczkę w proszku i…

Solianka rybno-ogórkowa

Składniki: 2 kiszone ogórki 3 cebule 1,2 l bulionu rybnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła 3 liście laurowe 5 ziarenek pieprzu ½ cytryny oliwka sól Sposób wykonania: Obrane ogórki posiekać po czym zalać je bulionem i ugotować. W między czasie posiekać cebulę i przesmażyć ja na rozgrzanym maśle, wówczas dodać koncentrat pomidorowy i…

Zupa piure z filetów rybnych

Składniki: 300 g filetów z ryby 7-8 pomidorów 2 cebule 1 marchewka 1 pietruszka 6 łyżek masła 2 łyżki maski 1,9 l wody sól Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze kawałki, które zalać osoloną wodą i ugotować po czym odcedzić i zemleć dwukrotnie w maszynce. Następnie cebulę, marchewkę i pietruszkę posiekać po czym wrzucić na…

Zupa rybna z papryką

Składniki: 1 kg świeżych ryb 2 cebule 4 strąki zielonej papryki czerwona sproszkowana papryka sól Sposób wykonania: Ryby oczyścić, usuwając, płetwy, ogony oraz głowy, odfiletować i pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą. Następnie odpadki z ryby razem z cebulą zalać wodą, dodać sproszkowaną paprykę i trzymać na ogniu około 30 minut. Po tym czasie…