Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Zupa rybna

Zupa rybna z jajkiem

Składniki: 30 dkg filetów z pangi podzielonych na porcje 2 ugotowane na twardo, pokrojone na połowę jajka 2 liście sałaty lodowej pokrojonej w paseczki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety rybne zalać 4 szklankami zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, dodać przyprawy i powolutku gotować przez 5 minut, dodać paseczki sałaty, gotować jeszcze 2 minuty. Skorygować smak…

Zupa z karpia z jajkami i sałatą

Składniki: 30 dkg filetów z karpia lub innej tłustej ryby słodkowodnej 2 ugotowane na twardo jajka 5 listków sałaty lodowej lub masłowej sól, pieprz kilka kropli oleju sezamowego Sposób przyrządzenia: Filety z ryby zalać 4 szklankami zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, odszumować, gotować 5 minut, przyprawić do smaku, dodać olej sezamowy. Sałatę pokroić w paseczki,…

Zupa rybna z ziemniakami

Składniki: 800 g filetów z białej ryby 1 kg ziemniaków 100 g surowego wędzonego boczku 2 cebule 250 ml mleka 1 l wody 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Boczek pokrojony w kostkę zarumienić po czym wyjąć go z patelni a na wytopionym tłuszczu zeszklić posiekać cebulę, wówczas dodać…

Rybna zupa z Jamajki

Składniki: 500 g głów morskich ryb 500 g ziemniaków 2 pęczki dymki 2 l wody 1 cebula ząbek czosnku kilka gałązek świeżo tymianku 2 papryczki chili sól pieprz Sposób wykonania: Głowy zalać woda, dodać jeszcze tymianek i sól do smaku po czym trzymać na ogniu około 30 minut. Po tym czasie przecedzić przez sitko, do…