.jpg)
Składniki:
- 30 dkg filetów ryby
- 3 szklanki bulionu rybnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka cukru
- sól, biały pieprz
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki: 30 dkg filetów z pangi podzielonych na porcje 2 ugotowane na twardo, pokrojone na połowę jajka 2 liście sałaty lodowej pokrojonej w paseczki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety rybne zalać 4 szklankami zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, dodać przyprawy i powolutku gotować przez 5 minut, dodać paseczki sałaty, gotować jeszcze 2 minuty. Skorygować smak…
Składniki: 30 dkg filetów z karpia lub innej tłustej ryby słodkowodnej 2 ugotowane na twardo jajka 5 listków sałaty lodowej lub masłowej sól, pieprz kilka kropli oleju sezamowego Sposób przyrządzenia: Filety z ryby zalać 4 szklankami zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, odszumować, gotować 5 minut, przyprawić do smaku, dodać olej sezamowy. Sałatę pokroić w paseczki,…
Składniki: 800 g filetów z białej ryby 1 kg ziemniaków 100 g surowego wędzonego boczku 2 cebule 250 ml mleka 1 l wody 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Boczek pokrojony w kostkę zarumienić po czym wyjąć go z patelni a na wytopionym tłuszczu zeszklić posiekać cebulę, wówczas dodać…
Składniki: 500 g głów morskich ryb 500 g ziemniaków 2 pęczki dymki 2 l wody 1 cebula ząbek czosnku kilka gałązek świeżo tymianku 2 papryczki chili sól pieprz Sposób wykonania: Głowy zalać woda, dodać jeszcze tymianek i sól do smaku po czym trzymać na ogniu około 30 minut. Po tym czasie przecedzić przez sitko, do…