Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Zupa fasolowa

Pikantna zupa fasolowa

Składniki:

    • 2 szklanki kukurydzy konserwowej
    • 1 szklanka białej fasoli konserwowej
    • 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
    • 4 strąki zielonych papryczek chili, pokrojonych
    • 2 szklanki pokrojonej w kostkę cukinii
    • 6 szklanek bulionu mięsnego
    • 1/3 szklanki śmietany
    • ½ szklanki tartego parmezanu
    • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka masła
    • natka pietruszki lub kolendry
    • sól, pieprz

     

Wojskowa zupa fasolowa

Składniki: 50 dkg białej małej fasoli moczonej 12 godzin 3 pokrojone w kostkę cebule 25 dkg chudego boczku lub szynki 2 ząbki czosnku 4 pokrojone łodygi selera naciowego 1 szklanka ziemniaczanego piure 1 szklanka pokrojonej w kostkę pietruszki Sposób przyrządzenia: Zamoczoną fasolę, boczek pokrojony w grubą kostkę, ewentualnie kostkę wieprzową zalać wodą w odpowiednio dużym…