Składniki:
- 150 g suszonej fasoli
- 100 g wędzonego boczku
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 1/4 l bulionu instant
- sól, pieprz
Składniki:
Składniki: 50 dkg białej małej fasoli moczonej 12 godzin 3 pokrojone w kostkę cebule 25 dkg chudego boczku lub szynki 2 ząbki czosnku 4 pokrojone łodygi selera naciowego 1 szklanka ziemniaczanego piure 1 szklanka pokrojonej w kostkę pietruszki Sposób przyrządzenia: Zamoczoną fasolę, boczek pokrojony w grubą kostkę, ewentualnie kostkę wieprzową zalać wodą w odpowiednio dużym…
Składniki: 30 dkg czerwonej fasoli konserwowej 10 dkg makaronu muszelki 1 cebula 1 marchewka 1 litr bulionu mięsnego 2 łyżki piure pomidorowego 2 łyżki oleju 25 dkg liści szpinaku 1 liść laurowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę i marchew obrać, pokroić cebulę w pół plastry marchew w plastry lub słomki. Umyty i ususzony szpinak, pokroić…
Składniki: