Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Zupa fasolowa

Zupa z małży i fasoli Marzeny

Składniki: 30 dkg ugotowanych małży ½ szklanki fasoli czerwonej 1 marchew 1 pietruszka 1 cebula 2-3 ziemniak 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła ½ litra wywaru z mięsa sól, pieprz czarny Sposób przyrządzenia: Fasolę zamoczyć na kilka godzin, ugotować. Marchew, pietruszkę i cebulę obrać, rozdrobnić, podsmażyć na maśle. Wlać do garnka wywar mięsny dodać podsmażone…

Zupa fasolowa

Skład:

  • 2 puszki fasoli białej
  • 2 puszki fasoli czerwonej
  • 2 puszki pomidorów bez skóry
  • 20 dkg wołowiny lub wieprzowiny
  • 4 duże cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 4 ząbki czosnku
  • ser żółty do posypania
  • pieprz i sól do smaku
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • 4 litry wody