Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z małży i fasoli Marzeny

Składniki:


  • 30 dkg ugotowanych małży
  • ½ szklanki fasoli czerwonej
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 2-3 ziemniak
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • ½ litra wywaru z mięsa
  • sól, pieprz czarny


Sposób przyrządzenia:
Fasolę zamoczyć na kilka godzin, ugotować. Marchew, pietruszkę i cebulę obrać, rozdrobnić, podsmażyć na maśle. Wlać do garnka wywar mięsny dodać podsmażone składniki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować około 15 minut. Gdy ziemniaki zmiękną dodać małże, fasolę i zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku, chwilę pogotować na małym ogniu. Podając posypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *