Składniki: 20 dag ugotowanej soczewicy ½ pora rodzynki 4 kabanosy 3 gruszki natka pietruszki vegeta pieprz olej kostka rosołowa Sposób wykonania: Pory pokroić w krążki, kabanosy na mniejsze kawałki, przesmażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem rodzynkami. Następnie podlać rosołkiem z kostki i trzymać na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie dodać ugotowaną soczewicę…
Kategoria: Zupy
Zupa Gulaszowa
Zupa gulaszowa na wołowinie
by Tomasz Łopaciński • • 0 Comments
Zupy
Zupa z ziemniaków i marchwi
by Kinga Szczyrba • • 0 Comments
Składniki: 4 ziemniaki 2 marchewki 250 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej natka pietruszki vegeta maggi sól pieprz Sposób wykonania: Obrane ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę po czym zalać je wodą. Doprawić do smaku Vegetą i trzymać na małym ogniu około 30 minut. W między czasie do mięsa wbić jajka i…
Zupy
Zupa warzywna z boczniakami
by Aneta Białczak • • 0 Comments
Składniki: 75 dkg grzybów/boczniaki/ 1 seler 4 cebule 4 marchewki 3 pietruszki 1 puszka groszku konserwowego kawałek świeżego imbiru /ok. 5-6 cm/ 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej 2 litry bulionu drobiowego sos sojowy natka pietruszki pieprz, sól do smaku oliwa do smażenia Sposób przyrządzenia: Groszek osączyć. Boczniaki oczyścić umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie paseczki.…
Zupy
Zupa mięsna na ostro
by Ewa Piasek • • 0 Comments
Składniki: 1 litr bulionu warzywnego ½ kg mięsa wieprzowego 3 cebule 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 2 marchewki 3 pomidory 1 papryczka chili 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku sól, pieprz kajeński, olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i pokroić w kosteczkę. Na oleju przesmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę na…