Składniki: 50 dkg filetów z kaczki biała część pora 1 posiekany ząbek czosnku szczypta tartego imbiru 2 łyżki oleju sól, pieprz posiekana zielenina Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, pokroić w paseczki o szerokości około 2 cm, zalać wodą (około 6 szklanek) dodać pokrojone na 3 cm kawałki biała część pora, imbir, gotować około 30 minut…
Kategoria: Zupy
Zupa Grzybowa
Zupa grzybowa z tartymi ziemniakami
by Marzena Głód • • 0 Comments
Składniki: 2 ziemniaki 4 jajka 2 łyżki masła 1,5 litra bulionu mięsno grzybowego sól, pieprz posiekana zielenina Sposób przyrządzenia: Ziemniaki utrzeć na średnich otworach tarki, dodać przyprawy, dokładnie wymieszać ze zmiksowanymi wcześniej jajkami. Bulion doprowadzić do wrzenia, przyprawić, powoli wlewać masę ziemniaczano jajeczną cały czas delikatnie mieszając. Po kilkunastu minutach gotowania dodać zieleninę i podawać.…
Zupa fasolowa
Zupa fasolowa z papryką i kapustą
by Natalia Niedziółka • • 0 Comments
Zupy
Zupa ziemniaczana z żeberkami
by Kinga Dwojak • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg żeberek wieprzowych 50 dkg ziemniaków zielenina sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umyte żeberka pokroić na porcje, zalać 6 szklankami zimnej wody, dodać liść laurowy i ziele angielskie, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować przez około 60 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w grubą kostkę, dodać do wrzącego wywaru, przyprawić, gotować aż ziemniaki zmiękną.…
Zupy
Zimowa zupa ryżowa z boczkiem
by Krzysztof Węsierski • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg chudego boczku 3 ziemniaki 1/3 szklanki ryżu 1 szklanka kiszonej kapusty 1 papryka sól, pieprz zielenina Sposób przyrządzenia: Umyty boczek pokroić w grubą kostkę, zalać wodą, dodać ziemniaki, gotować około 20 minut, dodać ryż, pokrojoną w paski paprykę, kapustę, gotować aż składniki zmiękną. Przyprawić, posypać zieleniną i podawać.