Składniki:
- 25 dkg boczku wieprzowego
- 1 cebula
- kilka piórek zielonej cebulki
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól, pieprz, mielona gałka muszkatołowa
Składniki: 10 dkg ryżu 25-30 dkg migdałów 1 litr tłustego mleka 1 łyżeczka cynamonu 2-3 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 5 łyżek rodzynek sól 2 łyżki masła Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować na sypko dodając łyżkę masła. Migdały sparzyć , obrać ze skórki zmielić w maszynce. Podlać troszkę wodą aby nie powstał olej. Zagotować mleko…
Składniki: 3 jajka 3 łyżki tartej bulki 3 łyżki startego sera 2 l rosołu gałka muszkatołowa sól Sposób wykonania: Do jajek dodać tartą bułkę, ser oraz szczyptę soli i gałki muszkatołowej. Całość dokładnie wymieszać, powinno powstać lejące się ciasto. Następnie rosół doprowadzić do wrzenia, wówczas wlać ciasto i całość odkładnie wymieszać. Trzymać n ogniu około…