Składniki:
- 350 g ogórków
- 1 l rosołu
- 200 ml śmietany
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 serek topiony
- pęczek koperku
- sól
- vegeta
Składniki: 1 l wody 2 suche bulki 4 trójkąty serka topionego 1 kostka rosołowa ulubione świeże zioła Sposób wykonania: Wodę doprowadzić di wrzenia, wówczas wrzucić do niej pokrojone w kostkę bułki. Wrzucić jeszcze kostkę rosołową oraz topione serki. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie zupę zmiksować i…
Składniki: 10 dkg suszonych grzybów 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula kawałek selera liść laurowy, ziele angielskie 5 ziaren pieprzu, sól, pieprz do smaku 1 szklanka śmietany 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Grzyby dokładnie umyć, namoczyć gorącą, ale nie gotującą się wodą na około 3-4 godziny. Ugotować w tej samej wodzie. Pod koniec gotowania dodać…
Składniki: 1 kg filetów z pangi, tilapii lub karpia 1 szklanka śmietany 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera por biała część 1 kostka rosołowa 4 łyżki masła 2 łyżki mąki ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz do smaku garść rodzynek Sposób przyrządzenia: Filety ryby oprószyć solą i odstawić w chłodne miejsce. Warzywa oczyścić, umyć i…