Składniki:
- • 1 kg rybnych płatów z pangi lub tilapii
• 2-3 średnie cebule
• ½ szklanki białego wytrawnego wina
• ½ kg mrożonego szpinaku
• 6 łyżek oliwy
• sól, pieprz do smaku
• różyczki ugotowanego brokuła
Składniki: 1 seler 3 marchewki 1 por biała część ½ kg ziemniaków ½ pęczka bazylii 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 litry bulionu mięsnego 4 łyżki masła sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Marchewkę i seler pokroić w kostkę. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w pasterki. Cebulę i czosnek poobierać i posiekać, zeszklić na 2 łyżkach…
Składniki: 6 dużych gruszek ½ kg ciemnych winogron ½ litra czerwonego wina 25 dkg cukru szczypta cynamonu kilka gożdzików Sposób przyrządzenia: Umyte gruszki osączyć, obrać usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Winogrona przekroić. Zagotować wino z cukrem i przyprawami, włożyć gruszki i gotować 10 minut. Wyjąć owoce, syrop ponownie zagotować, dodać winogrona. Zupą zalać gruszki.…