Składniki:
• 10 dkg selera naciowego
• 30 dkg pieczarek
• 2 średnie cebule
• 50 ml białego wina
• ½ litra bulionu warzywnego
• 4 łyżki śmietany kremówki
• 2 łyżki masła
• 3 łyżki sosu pieczarkowego proszku
• sól, pieprz do smaku
Składniki 1 marchewka 1 pietruszka 1 por biała część 6 szt ziemniaków 1 dkg grzybów suszonych 1 szklanka śmietany garść posiekanej zielonej pietruszki garść posiekanego zielonego koperku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Włoszczyznę umyć pokroić w kosteczkę, ugotować. Grzyby namoczyć, osaczyć, ugotować i pokroić w paseczki. Ziemniaki umyć pokroić w kostkę. Do garnka wlać…
Składniki: 20 dkg żółtego łagodnego sera 1 puszka konserwowej białej fasoli 3 pory/ białe części/ 3 średnie cebule ½ białej kapusty/średnia/ 1 ½ litra rosołu z kostki 2 łyżki śmietany 3 łyżki masła garść posiekanego szczypiorku garść posiekanego zielonego koperku garść zielonej posiekanej pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kapustę drobno poszatkować, cebulę obrać…