Składniki;
- 25 dag cebuli cukrowej
- ½ kg kapusty białej
- 30 dag kapusty kiszonej
- 1 łyżka oleju
- 4 marchewki
- szczypta rosołu instant
Składniki: ½ kg mielonego mięsa ½ kg pieczarek 3 cebule 2 puszki pomidorów 1 serek topiony 3 łyżki przyprawy do pizzy 2 kostki rosołowe maggi oliwa Sposób wykonania: Mięso lekko obsmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki. Całość wymieszać i trzymać na ogniu jeszcze kilka minut. Po tym czasie przełożyć całość…
Składniki: 2 puszki groszku cebula 3 marchewki 1,5 l wywaru sól pieprz gotowe grzanki ser feta masło koperek Sposób wykonania: Cebulę pokroić w krążki a marchewkę w plasterki i razem przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas wlać bulion oraz wsypać groszek. Całość odkładnie zmiksować na jednolity krem. Doprawić do smaku solą ora pieprzem i doprowadzić do…
Składniki: 50 dag zielonej fasolki szparagowej 2 marchewki 1 kostka rosołowa 150 ml śmietany sól pieprz maggi Sposób wykonania: Fasolkę oraz marchewkę pokroić na mniejsze kawałki i zalać wodą. Wrzucić jeszcze kostkę rosołową i gotować na małym ogniu do miękkość i warzyw. Po tym czasie całość zmiksować na jednolity krem. Wlać 1,5 szkl. wody aby…
Składniki: botwina z buraczkami 2 marchewki pęczek koperku sól pieprz kostka rosołowa mała śmietana 12% 2 łyżki mąki łyżka octu cukier vegeta Sposób wykonania: Buraczki i pokrojoną marchewkę zalać je 2,5 l wody wymieszanej z kostka rosołowa i trzymać na ogniu do miękkości. Wówczas dodać łodygi botwiny i gotować jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku…