Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Zakąski

Roladki ze szparagami

  Składniki: 20 plastrów grubej, chudej szynki słoik szparagów zielonych i białych 3 jajka ugotowane na twardo chrzan, majonez. Sposób przyrządzenia: Jajka siekamy w drobną kosteczkę. Plasterki szynki rozkładamy pojedynczo na blacie. Następnie każdy plaster smarujemy cieniutko chrzanem i majonezem. Z jednej strony plasterka kładziemy szparag zielony i biały i posypujemy odrobiną jajka. Całość zawijamy…

Paluszki krabowe faszerowane

Składniki: 12 paluszków krabowych 5 dkg żółtego sera 3 ząbki czosnku 1 jajko 3 łyżki majonezu zielony groszek konserwowany zielona pietruszka Sposób przyrządzenia: Jajko ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Oddzielić białko od żółtka, białko drobno pokroić, żółtko zetrzeć na tarce. Na drobnej tarce zetrzeć również żółty ser. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Wymieszać…

Rolmopsy w zalewie cytrynowej

Składniki: 6 filetów śledziowych łagodna musztarda 2 strąki czerwonej papryki 4 korniszony kilka marynowanych cebulek oliwa tymianek 3 ziarna pieprzu i ziela angielskiego szczypta gorczycy i cukru natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Śledzie wymoczyć w mleku, posmarować cienko musztardą. Paprykę pokroić w paski, korniszony i cebulki posiekać i wymieszać z oliwą i tymiankiem. Ułożyć z papryką…

Śledzie czosnkowo – majerankowe

Składniki: 10 płatów matiasów 10 ząbków czosnku 1/2 paczki majeranku 1 szklanka oleju Sposób przyrządzenia: Śledzie wymoczyć w mleku do odpowiedniej słoności, każdy płat śledzia natrzeć porządnie majerankiem. Na każdy płat wycisnąć ząbek czosnku, pokroić na mniejsze kawałki i zalać olejem i odstawić na dobę do lodówki. Ilość czosnku oczywiście można zmniejszyć. Przepis została nadesłany…

Śledź z winogronem i ananasem

Składniki: 50 dkg filetów solonego śledzia 2 łyżki soku cytrynowego 20 dkg ananas konserwowany 2 dkg winogron bez pestek 6 łyżek dobrego jogurtu Sposób przyrządzenia: Śledzie wymoczyć kilkakrotnie zmieniając wodę, obsączyć, pokroić w kawałki 2,5 cm. Ananasa pokroić w kostkę. Winogrona umyć, każdy owoc przekroić na połowę. Jogurt wymieszać z sokiem cytrynowym. Śledzie, ananasa i…