Składniki: 1 świeży stek z tuńczyka czarny pieprz Sos: 1 szklanka oleju arachidowego 30 g olej sezamowy 60 g sosu sojowego 1 łyżeczka drobniutko posiekanego czosnku ½ łyżeczki tartego imbiru Sposób przyrządzenia: Stek z tuńczyka obtoczyć grubo mielonym pieprzu. Żeliwną lub teflonową patelnie dobrze nagrzać i opiec na niej stek przez 2 minuty z każdej…
Kategoria: Zakąski
Zakąski
Śledź po skandynawsku
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 60 dkg filetów ze świerzych śledzi łyżka wody 6 łyżeczek soli 1 łyżka octu 2 czerwone cebule 1 łyżka cukru kilka ziaren ziela angielskiego Sposób przyrządzenia: Filety rybne ułożyć na dnie rondla, wlać taką ilość wody aby były przykryte, dodać sól i wolno, bardzo wolno gotować przez 15 minut. Zabieg ten pozwala usunąć traniasty…
Zakąski
Pyszne śledzie w oleju
by Reneti • • 0 Comments
Składniki: 30 dag filetów z solonych śledzi „matiasów” olej rzepakowy 1 cebula 1 łyżka octu spirytusowego 10% 3 listki laurowe grubo zmielony czarny pieprz 1 łyżeczka musztardy francuskiej (z całych ziaren gorczycy) Sposób przyrządzenia: Śledzie namoczyć przez 1-2 godziny w zimnej wodzie, osączyć, pokroić w 1,5 cm paski. Cebulę pokroić cieniusieńko w krążki lub piórka.…
Zakąski
Pasty do kanapek
by Reneti • • 0 Comments
Zakąski
Kasztanowe koreczki
by marron • • 0 Comments
Składniki : puszka kasztanów 240g plasterki szynki plasterki łososia konfitura z cebuli Sposób przyrządzenia: Plasterki szynki i łososia posmarować konfiturą z cebuli, na każdy plasterek położyć kasztan , zawinąć plasterek i zamknąć go przebijając wykałaczką. www.marron.pl

