Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paluszki krabowe faszerowane

Składniki:


  • 12 paluszków krabowych
  • 5 dkg żółtego sera
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 3 łyżki majonezu
  • zielony groszek konserwowany
  • zielona pietruszka


Sposób przyrządzenia:
Jajko ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Oddzielić białko od żółtka, białko drobno pokroić, żółtko zetrzeć na tarce. Na drobnej tarce zetrzeć również żółty ser. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Wymieszać razem białko jajka, czosnek, ser i 2 łyżki majonezu. Paluszki krabowe opłukać i osuszyć. Ostrym nożem przekroić wzdłuż na połowę, nałożyć na jedną z połówek farsz, przykryć drugą połową delikatnie dociskając. Każdy z tak przygotowanych paluszków posmarować resztą majonezu i obruszyć tartym żółtkiem. Podawać na półmisku udekorowane zielonym groszkiem i natką pietruszki.
Przepis została nadesłany na konkurs “Święta z Makłowiczem” dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *