Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolmopsy w zalewie cytrynowej

Składniki:

    • 6 filetów śledziowych
    • łagodna musztarda
    • 2 strąki czerwonej papryki
    • 4 korniszony kilka marynowanych cebulek
    • oliwa
    • tymianek
    • 3 ziarna pieprzu i ziela angielskiego
    • szczypta gorczycy i cukru
    • natka pietruszki


    Sposób przyrządzenia:
    Śledzie wymoczyć w mleku, posmarować cienko musztardą. Paprykę pokroić w paski, korniszony i cebulki posiekać i wymieszać z oliwą i tymiankiem. Ułożyć z papryką na na filetach, zwinąć w rulonik(ja spinam wykałaczkami) Wycisnąć sok z cytryn wymieszać pół na pół z wodą, dodać pieprz, ziele, cukier i ziarna gorczycy. Zagotować wszystko i ostudzić. Śledzie ułożyć w słoju, zalać zalewą i wstawić na 2-3 dni do lodówki. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
    Przepis została nadesłany na konkurs “Święta z Makłowiczem” przez Agap

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *