Składniki: 1,5 kg oczyszczonej fasolki szparagowej 2 łyżki japońskiego sosu Teriyaki 1 łyżka masła 1 łyżka miodu 1 łyżka soku cytrynowego 2 – 4 plastrów bekonu ½ szklanki pokrojonej w paseczki czerwonej papryki ½ szklanki pokrojonej w pół plasterki cebuli ½ szklanki orzechów nerkowca Sposób przyrządzenia: W miseczce wymieszać dokładnie sos, miód i masło. W…
Kategoria: Wegetariańskie
Wegetariańskie
Wiosenne krokieciki wegetariańskie
by Joanna Barszczewska • • 0 Comments
Składniki na 20 sztuk: 20 płatków mrożonego ciasta na krokiety bądź ciasto naleśnikowe 10 g świeżego imbiru bądź łyżeczka sproszkowanego 1 ząbek czosnku 2 cebule 1/2 puszki kukurydzy 1 średnia marchew średni por papryka 150 g kiełków fasoli mung 1 łyżka oleju sojowego szczypta soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka oleju sezamowego białko olej do…
Wegetariańskie
Bigos wegetariański
by Marta Kania • • 0 Comments
Składniki: słoik kiszonej kapusty pół białej świeżej kapusty soja – kostka albo cos podobnego (paczka) 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 40 dkg pieczarek śliwki suszone pół słoiczka koncentratu pomidorowego sos sojowy olej przyprawy: vegeta, majeranek, po kilka ziaren ziela angielskiego i jalowca, trzy listki laurowe, pieprz, ew. ostra papryka Sposób wykonania: Po pierwsze: Nastawiamy…
Wegetariańskie
Pasternak w panierce
by Monika • • 0 Comments
Składniki: 500 g pasternaku ½ szkl. mleka 2-3 łyżki mąki 2 jajka ½ szkl. bułki tartej sól pieprz olej Sposób wykonania: Pasternak obrać po czym wrzucić go do wody zagotowanej z dodatkiem mleka. Trzymać na ogniu około 10 minut. Po tym czasie odcedzić i pokroić wzdłuż na mniejsze kawałki. Oprószyć je mąką, p czym zanurzać…