Składniki:
- 1 duży, pokrojony w plastry bakłażan
- ¼ szklanki sosu sojowego
- 1 łyżeczka octu lub soku cytrynowego
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz do smaku
Składniki: 4 średniej wielkości patisony 3 duże marchewki| 0,5 kg grzybów ( leśne lub pieczarki)| 1 szklanka kaszy jaglanej 1 jajko 0,5 kg sera | sól, pieprz Sos: 2 słoiczki koncentratu pomidorowego | 1 cebula pęczek bazylii 3 ząbki czosnku 3 łyżki wody sól, pieprz, chilli Sposób przyrządzenia: Patisony myjemy wykrawamy środki. I oczyszczamy z…
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Cukinie trzemy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy startą cebulę i ogórki oraz pokroją w kostkę papryczkę i przeciśnięty czosnek. Mieszamy i dodajemy jajko, przyprawy i wsypujemy taką ilość maki, aby ciasto nieco zgęstniało. Na początek robimy test ciasta, nakładamy ciasto na patelnie i formujemy mały placek. Jeśli ciasto jest odpowiednio gęste, to nie powinno się przykleić do patelni. Jeśli się nie klei smażymy resztę placków. Jeśli tak dosypujemy mąki. Podajemy z ketchupem lub innym sosem według uznania.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Agata Bublewicz
Składniki: 1 średniej wielkości kalafior 1 łyżeczka papryki 1 łyżeczka mielonego kminku szczypta mielonego cynamonu ¼ łyżeczki mielonego imbiru ¼ szklanki oliwy 2 łyżki soku cytrynowego 2 drobniutko posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu mielonego ¼ szklanki drobno posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Kalafior oczyścić obcinając trzon i duże zielone liście. Możemy…