Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Kotleciki buraczano-ziemniaczane

Składniki: 30 dag mielonego mięsa z indyka 4 ziemniaki 3 buraki 1 cebula 3 małe korniszony mała śmietana 18% tłuszcz bułka tarta Sposób wykonania: Ziemniaki i buraki ugotował po czym buraki zetrzeć tarce a ziemniaki stłuc tłuczkiem. Razem wymieszać i dodać jeszcze posiekana cebulę i ogórki. Całość dokładnie wymieszać id dodać jeszcze mięso oraz śmietanę.…

Ziemniaki z boczkiem i papryką

Składniki: 1 kg ziemniaków 20 dag boczku łyżka tłuszczu 2 zielone papryki 1 czerwona papryka koperek natka pietruszki cebula ½ szkl. bulionu sól pieprz Sposób wykonania: Boczek pokrojony  kostkę wytopić na patelni, wówczas dodać tłucz oraz cebulę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Całość wymieszać i smażyć około 20 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną w…

Kotlety ziemniaczane z serem

Składniki: 30 dag ziemniaków 10 da sera twarogowego jajko sól pieprz majeranek 1 łyżka mąki 1 łyżka bułki tartej olej Sposób wykonania: Obrane ziemniaki zalać osoloną wodą i ugotować po czym je odcedzić i zemleć razem z serem. Do powstałej masy wbić jajka, wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem,. Na koniec dodać…

Pomidorki z ryżem i tuńczykiem

Składniki: 15 pomidorków koktajlowych 1 szkl. ugotowanego ryżu kawałki tuńczyka z puszki bazylia natka pietruszki koperek sól pieprz Sposób wykonania: Z pomidorów odciąć czubki i wydrążyć delikatnie miąższ. Następnie do ryżu dodać tuńczyka, posiekaną bazylię, natkę pietruszki oraz koperek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą masę przełożyć do pomidorów i…

Kotleciki z kalafiora i szpinaku

Składniki: Kalafior 20 dag mrożonego szpinaku jajko bułka tarta łyżka sosu sojowego sól pieprz zioła prowansalskie ząbek czosnku łyżka masła olej Sposób wykonania: Kalafiora zalać osoloną woda i ugotować. W między czasie rozgnieciony czosnek przesmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie kalafiora roztłuc po czym dodać do niego rozmrożony szpinak, jajko oraz przysmażony czosnek. Całość dokładnie wymieszać …