Składniki: 1 szkl czarnej fasoli 750 ml mleczka kokosowego 1 szkl. cukru palmowego szczypta soli Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i ugotować. W między czasie do rondelka wlać mleczko kokoswe, dodać do niego cukier oraz szczyptę soli i nie przerywając mieszania doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać do niego fasolę i ponownie zagotować. Przełożyć do miseczek.
Kategoria: Warzywa
Ziemniaki
Ziemniaki z rusztu
by Karina Partyka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg podłużnych ziemniaków 3-4 łyżki oleju Sposób wykonania: Ziemniaków nie obierać ale dokładnie wyszorować po czym zalać je osoloną wodą i ugotować. Następnie ziemianki odcedzić i przekroić wzdłuż na pół. Każdą połówkę posmarować olejem i ułożyć na grillu. Piec na złoto.
Warzywa
Warzywny knedel
by Stefania Skóra • • 0 Comments
Składniki: 150 g różyczek kalafiora 150 g zielonego groszku 150 g młodej marchewki 150 g boczniaków 6 jajek 80 g masła 6 czerstwych pszennych bułek mleko szczypta gałki muszkatołowej bułka tarta masło sól Sposób wykonania: Marchewkę oraz grzyby pokroić w kostkę i wrzucić na patelnie z łyżką rozgrzanym masłem razem z groszkiem i kalafiorem podzielonym…
Ziemniaki
Knedle ziemniaczane ze śliwkami
by Regina Budzyńska • • 0 Comments
Ziemniaki
Knedelki ziemniaczane
by Łucja Czerniak • • 0 Comments
Składniki: 2 ziemniaki 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 1 jajko sól Sposób wykonania: Ziemianki ugotować w mundurkach po czym je obrać i rozgnieść aby powstało gładkie puree. Następnie dodać do ziemniaków mąkę, mało, jajko i sól. Całość dokładnie wyrobić. Mokrymi dłońmi nabierać ciasto i formować kndeleki wielkości orzecha włoskiego. Ugotować w osolonym wrzątku lub…
-300x230.jpg)
.jpg)