Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Placki z ziemniaków z rodzynkami

Składniki: ½ kg ugotowanych ziemniaków 3 łyżki cukru pudru 10 jajek 4 łyżki słodkiej śmietany garść rodzynek skórka cytrynowa masło Sposób wykonania: Ziemniaki utrzeć po czym dodać do nich żółtka oraz cukier. Dokładnie wymieszać i dodać śmietanę, rodzynki oraz skórkę z cytryny. Ponownie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.…

Pomidorki z cielęciną i rukolą

Składniki: 20 dag pieczonej cielęciny 20 dag pomidorków koktajlowych pęczek rukoli 2 łyżki oliwy zioła prowansalskie sól pieprz Sposób wykonania: Pomidory pokroić na ćwiartki, które skropić oliwą i oprószyć sola oraz pieprzem. Następnie cielęcinę pokroić w kostkę i posypać pomidorki, posypać ziołami prowansalskimi. Wokół rozłożyć listki rukoli.

Zupa z serków topionych

Składniki: 2 serki topione 2 kostki rosołowe 3 ziemniaki marchewka pietruszka ½ selera 4 różyczki kalafiora 4 różyczki brokule tymianek pieprz koperek 2 ząbki czosnku sól Sposób wykonania; 1,5 litra wody doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać obrane i pokrojone warzywa, obrane ziemniaki pokrojone w słupki, kostki rosołowe, różyczki kalafiora i brukała oraz pokrojony serek topiony.…

Przekładaniec z cukinii z serowa masą

Składniki: 4 cukinie 2 pomidory 40 dag sera feta 200 ml jogurtu 2 ząbki czosnku 3 łyżki żelatyny zioła prowansalskie bazylia szczypiorek sól pieprz Sposób wykonania; Jedna cukinie pokroić w plasterki a pozostałe w paski, obrane pomidory również pokroić w plastry. Następnie plastry cukinii ułożyć na dnie i bokach formy wyłożonej folią aluminiową. Następnie żelatynę…