Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z serków topionych

Składniki:

  • 2 serki topione
  • 2 kostki rosołowe
  • 3 ziemniaki
  • marchewka
  • pietruszka
  • ½ selera
  • 4 różyczki kalafiora
  • 4 różyczki brokule
  • tymianek
  • pieprz
  • koperek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól

    Sposób wykonania;
    1,5 litra wody doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać obrane i pokrojone warzywa, obrane ziemniaki pokrojone w słupki, kostki rosołowe, różyczki kalafiora i brukała oraz pokrojony serek topiony.
    Całość doprowadzić do wrzenia i trzymać na ogniu do miękkości wszystkich składników.
    Zupę doprawić do smaku posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem oraz tymiankiem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *