Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Gulasz pełen warzyw

 

Składniki:

  • 50 dag łopatki
  • 25 dag fasoli białej
  • 25 dag białej kapusty
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • kilka łyżek przecieru pomidorowego
  • kilka łyżek kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki maki pszennej
  • tłuszcz
  • liść laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

 

Szparagi po tyrolsku

Składniki: 70 dag ugotowanych szparagów 2-3 cebule ¾ szkl. majonezu 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka masła natka pietruszki sól pieprz cukier Sposób wykonania: Posiekaną cebulę przesmażyć na maśle po czym przetrzeć ją przez sito. Dodać do niej koncentrat pomidory, majonez oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.…

Kalafior z serem

Składniki: 1 kalafior 1 ser camembert z ziołami natka pietruszki sól cukier Sposób wykonania: Kalafiora zalać osoloną i ocukrzoną wodą i ugotować. Następnie kalafiora odsączyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyć ser pokrojony w paski. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni podgrzewać do momentu, aż ser się roztopi. Przed podaniem posypać natką…