Składniki: korzeń selera mąka bułka tarta olej Sposób wykonania: Obranego selera pokroić w plasterki, które obtoczyć w mące. Następnie usmażyć na rozgrzanym oleju. Przed pdoaneim oprószyć bułką tartą.
Kategoria: Warzywa
Ziemniaki
Pieczone ziemniaki Natalii
by Natalia Poprawa • • 0 Comments
Składniki: ziemniaki 2 jajka mielony kminek majeranek bułka tarta Sposób wykonania: Ziemianki zalać osoloną wodą i ugotować. W między czasie jajka roztrzepać z dodatkiem ziół. Miękkie ziemniaki odcedzić i maczać w jajku a potem obtoczyć w bułce tartej. Ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem iw stawić do rozgrzanego piekarnika i piec aż nabiorą złotego koloru.
Ziemniaki
Bigos z ziemniaków
by Patrycja Wardak • • 0 Comments
Składniki; 1 kg ziemniaków 15 dag wędzonego boczku łyżka octu cebula sól pieprz 1 szkl. śmietany łyżka oleju 1 szkl. grochu Jaś ½ łyżki mąki Sposób wykonania: Groch zalać woda i odstawić na 3 godziny. Po tym czasie ugotować w tej sam wje wodzie po czym go odcedzić rozetrzeć . Następne obrane ziemniaki pokroić w…
Cukinia
Kluseczki z cukinii
by Nadia Duś • • 0 Comments
Składniki: 20 dag cukinii 2 jajka ¾ szkl. mąki olej cebula ząbek czosnku oregnao cząber tymianek sól pieprz Sposób wykonania: Obraną cukinię zetrzeć na plasterki czym oprószyć solą i poczekać do puszczenia soku, wówczas ją odcisnąć i dodać do niej jajka, mąkę, posiekane zioła oraz zeszkloną na oleju posiekaną cebulę i czosnek. Całość wymieszać i…
Kabaczki
Przekąska z kabaczka
by Renata Szczuka • • 0 Comments
Składniki; 1 zielony kabaczek oliwa jajko kilka łyżek maki sól pieprz Sposób wykonania: Kabaczka nie obieramy i kroimy na plastry, które oprószyć solą. Następnie maczać je w roztrzepanym jajku a potem w mace. Usmażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.