Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kluseczki z cukinii

Składniki:

  • 20 dag cukinii
  • 2 jajka
  • ¾ szkl. mąki
  • olej
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • oregnao
  • cząber
  • tymianek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obraną cukinię zetrzeć na plasterki czym oprószyć solą i poczekać do puszczenia soku, wówczas ją odcisnąć i dodać do niej jajka, mąkę, posiekane zioła oraz zeszkloną na oleju posiekaną cebulę i czosnek.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku mieloną papryką ora pieprzem.
    Z powstałej masy urywamy kawałki i wrzucamy na osolony wrzątek.
    Gotować kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *