Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Ziemianki faszerowane twarożkiem

Składniki: 2 ziemniaki łyżeczka kminku 20 dag chudego twarożku 4 łyżki mleka łyżka oleju ½ ząbka czosnku 2 jajka kilkanaście pestek dyni rzeżucha sól pieprz Sposób wykonania:   Ziemniaki zalać osoloną wodą, dodać jeszcze kminek i gotować około 30 minut. W między czasie twarożek wymieszać z olejem oraz mlekiem po czym doprawić do smaku solą,…

Szparagi z truskawkowym sosem

Składniki: 2 pęczki zielonych szparagów 8 truskawek 5 łyżek oliwy 2łyzki octu winnego 1por sól pieprz Sposób wykonania: Od pora oddzielić kilka długich liści po czym je obgotować przez chwilę w wrzątku, przelać zimną wodą i pokroić wzdłuż na cienkie paski. W między czasie truskawki zmiksować z dodatkiem oliwy oraz octu winnego. Gdy powstanie jednolity…

Kapusta pekińska duszona z ziemniakami i pomidorami

Składniki: 2 główki kapusty pekińskiej 40 dag ziemniaków 3 cebule puszka pomidorów łyżka maggi 5 dag margaryny sól pieprz cukier   Sposób wykonania: Obrane zmienki pokroić w kostkę a kapustę w paseczki. Następnie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas wrzucić do niej ziemniaki i trzymać na ogni przez kilka minut. Potem dodać kapustę, pomidory razem…