Składniki: 1 kg ziemniaków sól olej 1 jajko mąka cebula kiełbasa Sposób wykonania: Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce po czym odcisnąć powstały sok. Następnie wbić jajko, i dodać tyle mąki aby ciasto było gęste. Doprawić do smaku solą. Łyżką nabieramy małe porcje ciasta i wrzucamy do solonej wrzącej wody i gotować do wypłynięcia na powierzchnię.…
Kategoria: Warzywa
Warzywa
Placuszki z dyni Oli
by Ola Oleszkiewicz • • 0 Comments
Pomidory
Pasta pomidorowa z papryką
by Laura Korzeń • • 0 Comments
Warzywa
Botwina z jogurtem
by Anna Klukowska • • 0 Comments
Składniki: pęczek botwinki z buraczkami 2 ogórki konserwowe ½ pęczka szczypiorku 2 łyżki posiekanego koperku sok z cytryny jogurt naturalny cukier sól pieprz Sposób wykonania: Botwinę razem z burkami pokroić w kostkę, zalać osoloną wodą i gotować około 10 minut. Po tym czasie je odcedzić i dodać ogórki pokrojone w kostkę oraz posiekany szczypiorek. Całość…
Warzywa
Potrawka z kalarepy z papryką
by Judyta Ciba • • 0 Comments
Składniki: kalarepa żółta papryka czerwona papryka seler puszka kukurydzy por pęczek koperku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Sposób wykonania: Seler i kalarepę zetrzeć na tarce, papryki pokroić w kostkę, pora w talarki w koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając odsączoną z zalewy kukurydzę. Polać majonezem wymieszaną z jogurtem, jeszcze…