Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta pomidorowa z papryką

 

Składniki:

  • 1,5 kg pomidorów
  • 4 papryki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/6 ostrej papryczki
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • vegeta
  • majeranek
  • pieprz ziołowy

     

Sposób wykonania:

  1. Pomidory, papryki, cebule i czosnek drobno pokroić.
    Następnie je wymieszać ze sobą, dodając ocet, oliwę, cukier, majeranek, Vegetę, sól oraz pieprz.
    Całość dokładnie zmiksować na jednolitą pastę, którą przełożyć do słoiczków i pasteryzować około 10 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *