Składniki: 3 cebule ½ kg kiełbasy 3 puszki czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 20 dag przecieru pomidorowego vegeta pieprz 10 ziarenek ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 łyżeczka cukru olej Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas wlać do niej zalewę z kukurydzy i dusić na małym ogniu. Gdy płyn odpruje wrzucić…
Kategoria: Warzywa
Ziemniaki
Kluski z ziemniaków z boczkiem
by Nikola Golis • • 0 Comments
Składniki: 1,2 kg ziemniaków 75 dag mąki 2 jajka 150 ml letniej wody sól pieprz kilka plasterków wędzonego boczku Sposób wykonania: Obrane ziemianki zetrzeć na tarce po czym odcisnąć je z soku i przełożyć na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu. Oprószyć jeszcze pieprzem i przesmażyć. W między czasie do maki wbić jajka i wlewając po odrobinie…
Warzywa
Ciasto na knedle
by Andrzej Musiałek • • 0 Comments
Cukinia
Potrawka z cukinii i parówek
by Edyta Sapińska • • 0 Comments
Składniki: 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 cukinia 5 pomidorów 5 parówek olej sól pieprz kilka listków bazylii Sposób wykonania: Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać obraną cukinie pokrojoną w kostkę i podsmażamy dość często mieszając. Następnie dodać obrane pomidory pokrojone w cząstki, wymieszać i trzymać na ogniu około 15…
Warzywa
Roladki w sałacie
by Karolina Szczupak • • 0 Comments
Składniki: 8 iści sałaty 15 dag twarogu 3 jajka pęczek szczypiorku 6 łyżek majonezu sól pieprz pomidor Sposób wykonania: Ugotowane jajka na twardo, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce po czym dodać je do twarogu. Dodać jeszcze posiekany szczypiorek i 3 łyżki majonezu. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą…