Składniki: fasola szparagowa 1 kg masło 4 łyżki bułka tarta 4 łyżki natka pietruszki posiekana 1 łyżka koperek posiekany 1 łyżka Sposób przyrządzenia: Fasolkę szparagową należy ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzić ją na sitku. Na patelni należy rozgrzać masło, wrzucić na nie fasolkę szparagową, posypać bułką tartą i zielenią, wszystko dokładnie…
Kategoria: Fasolka szparagowa
Fasolka szparagowa
Fasolka szparagowa z wieprzowiną
by Maja • • 0 Comments
Fasolka szparagowa
Fasolka szparagowa w sosie musztardowym
by Zbyszek • • 0 Comments
Składniki: • 3 żółtka • 1 łyżka francuskiej musztardy • 2 łyżeczka masła • ¼ szkl. śmietany • 2 łyżeczki octu winnego • 500 g zielonej fasolki szparagowej Sposób wykonania: Fasolkę zalać wodą i gotować do miękkości. W między czasie żółtka ucierać nad parą z dodatkiem musztardy i masła aby powstała gładka puszysta masa po…
Fasolka szparagowa
Fasolka szparagowa z gruszkami z żółtym serem
by Podkomorza • • 0 Comments
Składniki: 30 dag fasolki szparagowej 2 gruszki 10 dag żółtego sera 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oleju 1 łyżeczka miodu szczypta cynamonu 1 gałązka natki pietruszki 1 łyżeczka suszonego cząbru sól pieprz Sposób wykonania: Fasolkę oczyścić po czym gotować w osolonym wrzątku ok. 3 min. po czym odsączyć, pokroić na mniejsze kawałki i…
Fasolka szparagowa
Fasolka szparagowa w cieście
by dominikab • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ugotowanej fasolki szparagowej olej Ciasto: 30 dag mąk 150 ml wody mineralnej 200 ml mleka 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki octu sól Sposób przyrządzenia: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, ocet i sól. Mieszamy mikserem wodę z mlekiem, jajkiem i octem. Powoli wlewamy do mąki z…