Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa Ilony

Składniki: fasola szparagowa 1 kg masło 4 łyżki bułka tarta 4 łyżki natka pietruszki posiekana 1 łyżka koperek posiekany 1 łyżka Sposób przyrządzenia: Fasolkę szparagową należy ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzić ją na sitku. Na patelni należy rozgrzać masło, wrzucić na nie fasolkę szparagową, posypać bułką tartą i zielenią, wszystko dokładnie…

Fasolka szparagowa z gruszkami z żółtym serem

Składniki: 30 dag fasolki szparagowej 2 gruszki 10 dag żółtego sera 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oleju 1 łyżeczka miodu szczypta cynamonu 1 gałązka natki pietruszki 1 łyżeczka suszonego cząbru sól pieprz Sposób wykonania: Fasolkę oczyścić po czym gotować w osolonym wrzątku ok. 3 min. po czym odsączyć, pokroić na mniejsze kawałki i…