Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa w cieście

Składniki:

  • 1 kg ugotowanej fasolki szparagowej
  • olej

Ciasto:

  • 30 dag mąk
  • 150 ml wody mineralnej
  • 200 ml mleka
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki octu
  • sól


Sposób przyrządzenia:
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, ocet i sól. Mieszamy mikserem wodę z mlekiem, jajkiem i octem. Powoli wlewamy do mąki z dodatkami. Mieszamy aż powstanie gładkie jednolite ciasto. Odstawiamy na kilkanaście minut.
Fasolkę moczymy w cieście i smażymy na oleju rozgrzanego do temp. 150 stopni na złoty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *