Składniki: 25 dkg zielonej lub żółtej fasolki szparagowej 1 cebula 1 łyżka oleju 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Fasolkę obrać, strączki przekroić na połowę. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, osolić, dodać fasolkę, gotować aż zmięknie, odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, dodać obraną, pokrojoną w piórka cebulę, smażyć mieszając aż…
Kategoria: Fasolka szparagowa
Fasolka szparagowa
Fasolka szparagowa z pomidorami
by Paweł Czarniecki • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka fasolki szparagowej 2 pomidory 1 jajko ugotowane na twardo 1 ząbek czosnku sól pieprz Sos: 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego 1 łyżka białego wina szczypta cukru szczypta papryki w proszku sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie fasolkę odcedzić i przełożyć do miski po…
Fasolka szparagowa
Fasolka szparagowa gotowana
by Karina Dembińska • • 0 Comments
Fasolka szparagowa
Fasolka szparagowa z tartą bułką
by Renata Ambroziak • • 0 Comments
Składniki: 600 g fasolki szparagowej 4 łyżki masła 2 łyżki tartej bułki sól cukier Sposób wykonania: Fasolkę opłukać i odciąć końcówki. Następnie fasolkę zalać osoloną wodą. Dodać jeszcze 1 łyżeczkę cukru i gotować około 15 minut od momentu, gdy woda zawrze Po tym czasie odcedzić fasolkę. Tartą bułkę przesmażyć na rozgrzanym maśle i polać nią…
Fasolka szparagowa
Fasolka szparagowa z orzeszkami piniowymi
by Julia Blicharz • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek ½ szkl. posiekanych szalotek ¼ szkl. orzeszków piniowych 1 szkl. pomidorów pokrojonych w kostkę ½ kg świeżej fasolki szparagowej sól pierz Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić orzeszki i szalotki, trzymać na ogniu d momentu, aż orzeszki lekko się przyrumienią. W między czasie fasolkę zblanszować w osolonej wodzie po…